Kırmızı turpun faydaları saymakla bitmiyor!

İSTANBUL (İGFA) – Diyetisyen Muhammet Nurullah Şahin, kırmızı turpun yararlarının saymakla bitmediğini söyledi.

Çeşitli potansiyel sıhhat faydaları bulunduğunu söz eden Şahin, çeşitli meyve ve zerzevatları içeren çok istikametli bir diyetin kesimi olarak dahil edildiklerinde en tesirli olduklarını belirtmek değerli olduğunu belirterek, kırmızı turpla ilgili şu yararları paylaştı:

*Düşük Kalorilidir: Kırmızı turpların kalorisi düşüktür, bu da onları kilo şuuruna sahip bir diyete şahane bir katkı haline getirir. Değerli bir kalori yükü olmadan lezzet ve gevreklik sağlarlar.

*Lif Açısından Zengindir: Kırmızı turplar, sindirime yardımcı olabilen, tokluk hissini destekleyen ve kan şekeri düzeylerini düzenlemeye yardımcı olan güzel bir diyet lifi kaynağıdır.

*Yüksek Vitamin İçerir: Kırmızı turplar, bağışıklık sistemini destekleyen bir antioksidan olan C vitamini ve hücre bölünmesi ve sağlıklı büyüme için değerli olan folat üzere çeşitli B vitaminleri de dahil olmak üzere temel vitaminleri içerir.

*İyi Bir Mineral Kaynağıdır: Kırmızı turplar, kan basıncını düzenlemeye yardımcı olan potasyum ve kemik sıhhati için gerekli olan kalsiyum üzere mineraller açısından zengindir.

*Antioksidan Özellikleri: Kırmızı turplar, hücreleri oksidatif hasardan müdafaaya ve kronik hastalık riskini azaltmaya yardımcı olabilecek antosiyaninler, kuersetin ve kateşin dahil olmak üzere çeşitli antioksidanlar içerir.

*Detoksifikasyon: Turplar, karaciğeri uyarabilen ve toksinlerin bedenden atılmasını destekleyen bileşikler içerir.

*Anti-İnflamatuar: Kırmızı turplardaki kimi bileşikler anti-enflamatuar özelliklere sahip olabilir, bu da enflamatuar rahatsızlıkları olan bireyler için yararlı olabilir.

*Kalp Sıhhati: Kırmızı turplardaki lif, potasyum ve antioksidanlar, kan basıncını düşürmeye ve kalp hastalığı riskini azaltmaya yardımcı olarak kardiyovasküler sıhhate katkıda bulunabilir.

*Cilt Sıhhati: Kırmızı turplardaki C vitamini ve antioksidanlar, kolajen üretimini teşvik ederek ve hür radikallerin neden olduğu cilt hasarına karşı koruyarak daha sağlıklı bir cilde katkıda bulunabilir.

*Hidrasyon: Kırmızı turplar yüksek su içeriğine sahiptir, bu da istikrarlı bir diyetin kesimi olarak tüketildiğinde hidratlı kalmanıza yardımcı olabilir.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir