Sakın ihmal etmeyin. İşte magnezyum takviyesine ihtiyacınız olduğunun 12 belirtisi

Magnezyum bedenimiz için çok değerlidir. 300’den fazla enzime tesir ettiği bilinir. Sonlara ve kaslara yarar sağlamaktadır. Hücre gelişimi için çok kıymetlidir. Magnezyum tıpkı vakitte da kan basıncını düzenlemektedir.

Metabolizmadaki protein ve kalsiyum oranını dengeleyen magnezyum elhasıl bedenimiz için çok kıymetlidir. Sağlıklı bir bireyde olmazsa olmazlardandır.

Eskiden ileri yaşlardaki bireylerde görülen magnezyum eksikliği artık genç yaşlardaki bireylerde de görülüyor.

Magnezyum ve eksikliği durumunda oluşan rahatsızlıklar hayli önemli rahatsızlıklardır.

BESLENME HALİNİZİ GÖZDEN GEÇİRİN

Eskiden günlük muhtaçlığımız olan magnezyumu yediğimiz besinlerden rahatlıkla alabilmekteydik. Hazır besinlerin hayatımıza girmesiyle birlikte magnezyum eksikliği sorunu yaşayan insanların sayısı da süratle artışa geçti.

Fizlyoloji uzmanı Rune Eliasson, endüstriyel çiftçilik nedeniyle yediğimiz besinlerdeki magnezyum oranının önemli halde düştüğünü belirtiyor.

Eliasson, ABD’de yaptığı çalışmada 1914 ile 1992 yılları ortasında bir elmanın besleyiciliğinin %82 oranında azaldığını söylüyor açıkladı.

Magnezyum eksikliğinin bir başka nedeni de insanların beslenme formlarını değiştiriyor olmaları. Beşerler artık nadiren fasulye, balık, ceviz vb. üzere besleyici eserler tüketmekte. Bunun yerine dondurulmuş besinlere yönelen beşerler aslında bir bakıma sıhhatlerine ziyan veriyorlar.

Peki magnezyum eksikliğinin önemli belirtileri nelerdir?

* Kas tutulması

* Astım

* Uyuşukluk

* Migren

* Geçmeyen kabızlık

* Kalp ritim bozukluğu

* Depresyon

* Uyku sorunları

* Tatlıya düşkünlük

* Eklem ağrısı

* Kronik yorgunluk

* Yüksek tansiyon

Bunlar önemli belirtilerdir. Ve uzun vakittir bu belirtilerden rastgele birini yaşıyorsanız kesinlikle doktora gidin.

MAGNEZYUM AÇISINDAN GÜÇLÜ BESİNLER

Öte yandan günlük magnezyum gereksiniminizi karşılamaya yetecek kimi besinlerde bulunuyor. Bu besinler sırasıyla şu biçimdedir.

Bitkisel yağlı tohumlar (kabak çekirdeği, keten tohumu, susam)

Kabuklu yemişler (özellikle badem, kaju, yer fıstığı)

Sebzeler (pazı, kabak, ıspanak, hardal yeşillikleri, brokoli, salatalık, kereviz, deniz zerzevatları, şalgam)

Baklagiller (mercimek, fasulye, nohut)

Yararlanılan kaynak: Newsner

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir