‘Bugün Ne Pişirsem?’ Sorusunun Hakkını Verecek Çok Leziz ve Pratik Yemek Tarifleriyle Günün Menüsü

‘Bugün ne pişirsem?’ ya da ‘akşama ne pişirsem?’ diye düşünüyorsanız sizler için hazırladığımız günün menüsüne göz atabilirsiniz. Bugün günün menüsünde soğuk pancar çorbası, fırında fasulye, basmati pilavı ve karpuzlu limonata tanımlarımız var. Deneyen herkese afiyet olsun!

Soğuk Pancar Çorbası Tarifi

Malzemeler

  • 2 adet kırmızı pancar

  • 1 su bardağı yoğurt

  • 1 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 2 diş sarımsak

  • 1/2 su bardağı su

  • Karabiber

  • Kekik

  • Fesleğen

Soğuk Pancar Çorbası Nasıl Yapılır?

1. Pancarları yumuşayana kadar haşlayın.

2. Küçük küçük doğrayıp, yoğurtla ve sarımsakla birlikte blenderdan geçirin. 

3. Su ekleyip istediğiniz kıvamı elde ettikten sonra yağını ve baharatlarını ekleyip, servis edin.

Fırında Taze Fasulye Tarifi

Malzemeler

  • Yarım kilo taze fasulye

  • 1 su bardağı tam buğday unu

  • 1 su bardağı maden suyu

  • 1 paket kabartma tozu

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı

  • 1 tatlı kaşığı

  • Tuz

Fırında Taze Fasulye Tanımı Nasıl Yapılır?

1. Taze fasulyelerin uçları kesilip ayıklanır ve  5-6 dakika kaynatılan suda haşlanır.

2. Haşlanan fasulyeler soğuk su dolu bir kaba çıkartılır ve soğutulur.

3. Kağıt havluyla suyu alınır.

4. Paneleme için kalan materyaller karıştırılır ve fasulyeler panelenir.

5. Panelenen fasulyeler yağlı kağıt serili tepsiye dizilir ve evvelden ısıtılmış 180 derecelik fırında 30 dakika pişirilir.

Basmati Pilavı Tarifi

Malzemeler

  • 1 su bardağı basmati pirinç

  • 2 su bardağı sıcak su

  • 1 yemek kaşığı tereyağı

  • 2 yemek kaşığı zeytin yağı

  • 1 tatlı kaşığı tuz

Basmati Pilavı Nasıl Yapılır?

1. Tereyağı ve zeytinyağını tencereye koyun.

2. Akabinde pirinci ekleyip, 2-3 dakika orta ateşte kavurun.

3. Kavrulan pirinçlerimize sıcak suyu ekleyip, tuzunu ek edin.

4. Suyunu çekene kadar 10 dakika pişirin.

Karpuzlu Limonata Tarifi

Malzemeler

  • 3-4 adet büyük dilim karpuz

  • 3 adet limon

  • Yarım su bardağı şeker 

  • 1,5 litre su

Karpuzlu Limonata Nasıl Yapılır?

1. Karpuzları robottan geçirin ve süzgeçle süzün

2. İki adet limonu 3-4 modüle bölün, robottan geçirip karpuz suyunun içine koyun.

3. 1 adet limonu da sıkıp 15-20 dk bekletin.

4. Şekerini ilave edin.

5. Daha sonra süzgeçten süzerek suyunu ek edin.

6. Buzla servis yapın.

Diğer içeriklerimize de göz atabilirsiniz:

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir