Bünyesinde besin mühendisi bulunduran birinci ve tek artizan dondurmacı olan Serez Dondurmacısı, Uzman Diyetisyen Gamze Altınay iş birliği ile Gerçek Beslenme ve Gerçek Dondurma aktifliğini düzenledi.
İSTANBUL (İGFA) – Doğru Beslenme ve Hakikat Dondurma aktifliğini düzenleyen Serez Dondurmacısı, Uzman Diyetisyen Gamze Altınay ile dondurma tutkunlarını Kozyatağı şubesinde ağırladı.
Doğru dondurma ve yanlışsız beslenmeye dair birçok bahis başlığının ele alındığı söyleşi soru-cevap oturumu sonrasında tamamlandı.
Açıldıkları birinci günden itibaren yanlışsız dondurmanın peşinden gittiklerini söz eden Serdar Kemahlı, hakikat beslenmenin değerini Hipokrat’ın ‘Sağlıklı bir ömür için o denli bir beslenin ki, ilacınız besininiz, besininiz ilacınız olsun’ kelamlarıyla vurguladı. Dondurma kıssalarının de bu hassasiyetle başladığını söyleyen Kemahlı; emellerinin hiçbir vakit ithal hazır karışımlar ve şuruplar ile uzmanlığa gerek olmadan kolaylıkla hazırlanabilen dondurmalar üretmek olmadığını söyledi.
Doğru dondurma konusunda tüketicilere ikazlarda bulunan Kemahlı, yanlışsız dondurmanın besleyici özelliğini koruyabilmesi için birtakım standartların yerine getirilmesi gerektiğine dikkat çekti. Kemahlı, “Öncelikle tüm dondurmaların birebir olduğu algısını bir kenara bırakmalıyız. Zira gerçek dondurmaların içeriğinde katkı hususu, aroma, kimyasal kıvam artırıcı, renklendirici, hazır şurup yahut yapay tatlandırıcı üzere ögelerin yer almaması gerekir. Dondurma bir süt eseri olduğu için hakikat ham unsur ve hakikat tekniklerle üretilmesi de çok kıymetlidir. Aksi takdirde çok tehlikeli bir besin hususuna dönüşebilir. Dondurmayı oluşturan her bir ham hususun teste tabi tutulması, tarım ilacı (pestisit) kullanılmaması, dört mevsim taze ve doğal materyallerin tercih edilmesi ve yüksek kaliteli sütün yanlışsız pastörizasyon süreçlerinin akabinde üretime dahil edilmesi gerekir. Ayrıyeten temel ham husus olan süt kaymağı kullanılmalıdır” diye konuştu.
İKİ TOP HAKİKAT DONDURMA İLE GÜNLÜK BİRÇOK BESİN MUHTAÇLIĞI KARŞILANABİLİYOR
Doğru beslenmenin kısıtlamalar değil çeşitlilik içerdiğini söyleyen Uzman Diyetisyen Gamze Altınay ise, “Örneğin iki top dondurma, kişinin kalsiyum gereksiniminin yüzde 9’unu karşılıyor. Tıpkı halde kasların korunmasında da dondurmanın yararları öne çıkıyor. Tüketeceğimiz iki top dondurma günlük protein gereksiniminin yaklaşık yarısını karşılıyor. Sıhhat açısından uygunlaştırıcı özelliği olduğunu da biliyoruz. Örneğin, bademcik operasyonu geçiren bireylerin dondurma tüketmesi, kişinin daha konforlu bir istirahat geçirmesini sağlıyor. Ayrıyeten dondurmanın içindeki kalsiyum bedendeki asit-baz istikrarını düzenliyor, kaslarımızın daha rahat kasılmasına yardımcı oluyor. Çikolatalı dondurmalar ise içerisindeki magnezyum sayesinde kaslarımızın daha rahat gevşemesine katkı sağlıyor. Bilhassa de sporcuysanız çikolatalı dondurmaya beslenmelerinizde yer verebilirsiniz” diye konuştu.