Bazı öğünlerde yemeği fazla kaçırmak suçsuz bir kaçamak üzere görünse de ihtiyacımızdan fazla yemek tüketmek sıhhatimizi riske atan hastalıklara sebep olabilir. Hazım ve sindirim sistemi kahırlarına neden olan fazla yemek yemek, kan şekerini de yükselterek şeker hastalığının oluşmasına neden neden olmaktadır. Fazla yemek yememeye dikkat edilmesinin yanında fazla kaçırılan öğünlerden sonra kimi doğal sistemlerle yağ ve şekerin ziyanlı tesirlerini en aza indirerek hastalıkların ortaya çıkmasına kısmi olarak pürüz olunabilir…
-
Elma Sirkesi: Fazla kaçırılan öğünlerin sonrasında 1 kaşık elma sirkesi içmek yahut 1 bardak ılık suyu 2 çorba elma sirkesi ile karıştırıldığında kan şekerinin düşmesini sağlayarak şeker hastalığı ile savaşır.
-
Tarçın Çayı: Şişkinliğe yeterli gelen tarçın çayı, yemek sonrasında tüketildiğinde hazmı kolaylaştırarak mideyi rahatlatır. Bilhassa mide hassasiyeti olanların ölçüsüz yemek yedikleri sonrasında ortaya çıkan mide ağrısını kısa müddette dindirdiği görülür.
-
Rezene Çayı: Yararları saymakla bitmeyen rezene çayı, mide şişkinliği, hazımsızlık ve sindirim sorunlarına anında şifa olmaktadır. Yemek sonrasında gaz sancısı çekenlerin 1 fincan rezene çayı içmesi şişkinliğe ve hazımsızlığa güzel gelmektedir.
-
Meyve: Yemek sonrasında oluşan şişkinliğe güzel gelmesi için şeker oranı düşük meyveler tüketilebilir. Meyveler, antioksidan özelliği sayesinde bedeni toksinlerden arındırarak kanser hücrelerinin bedene yayılmasına pürüz olmaktadır.
-
Zencefil Çayı: Mide hastalıklarında çok güçlü bir tesire sahip olan zencefil çayı, fazla yemek yemeğe bağlı olarak ortaya çıkan ağrı ve şişkinliğe anında uygun gelmektedir. Yemeklerden sonra içilen 1 fincan zencefil çayı mide ağrısı, sindirim sorunlarını güzelleştirmesi yanı sıra antioksidan özelliği sayesinde bedeni toksinlerden arındırır.