Kalmış yemek neden daha lezzetli

Uzmanlara nazaran yemek, pişirmeyi bıraktığınızda o anki haliyle kalmıyor, daima değişime uğramaya devam ediyor. Vakitle, bilhassa sıvı yahut sos içindeki yiyecekler ortasında bir lezzet transferi yaşanıyor. Bu, bir yiyeceği pişirmeden evvel marine etmekteki üzere lezzeti arttırıyor.

Baharatlardaki tat molekülleri de bekledikçe yiyecekteki yağlara yapışarak alınan lezzetin artmasını sağlıyor. Damakta tadın fark edilmesini kolaylaştıran yağ, aromanın lisandaki tat tomurcuklarında daha uzun müddet kalmasına imkan sağlayarak tecrübesi ağırlaştırıyor. Baharatların tadı da biraz vakit geçtikçe daha yumuşak bir hal alıyor ve damakta daha uygun bir his bırakıyor.

Ayrıca yemek içindeki nişasta üzere şekerler daha fazla parçalanarak lezzeti arttırıyor.

 

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir