Pırasayı hep yanlış pişirmişiz.. Pırasanın besin değerini 2’ye katlayan yöntem

Kuru soğan ve sarımsağın en yakın akrabası olan yeşil yapraklı pırasanın epey düşük kalorili olduğunu biliyor muydunuz? Çok az ölçüde pirinç, bol ölçüde zeytinyağı, havuç ve adetten olduğu üzere toz şeker ilavesiyle hazırlanan zeytinyağlı pırasa yemeğinin yararları da ise saymakla bitmiyor.

Antioksidan ve vitamin kaynağı pırasayı zeytinyağlı olarak hazırlayıp dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis etmek gerekiyor

Pırasa en yararlı sebzeler ortasında birinci sırada yer alıyor. Pırasa pek doyurucu bir zerzevat olmadığı için pek sevilmiyor. Bu yüzden de akşam yemeklerinde pek tercih edilmiyor.

Oysa pırasayı daha doyurucu hale getirecek bir tanım var.

Şimdi sizlerle paylaşacağımız bu tanım sayesinde pırasa yemeğiniz daha doyurucu olacak. Üstelik tadına da çocuklarınız bayılacak.

İŞTE BOL SEBZELİ PIRASA YEMEĞİ TARİFİ

Malzemeler:

1 demet pırasa
1 adet orta uzunluk kuru soğan
1/2 su bardağı zeytinyağı
3 adet orta uzunluk havuç
2 yemek kaşığı pirinç
1,5 su bardağı su
1 tatlı kaşığı toz şeker
1 çay kaşığı tuz

Servis önerisi:

1 adet orta uzunluk limon

PIRASA YEMEĞİNİN PÜF NOKTASI

Seçtiğiniz pırasaların ince yapılı ve sert olmamasına dikkat edin. Yeşil kısımlarını ayıklayın.

Zeytinyağlı yemekleri pişirirken tencere üzerine yağlı kağıt kapatırsanız sebzelerin renk ve besin kıymetlerinin korunmasına yardımcı olabilirsiniz.

PIRASAYI PİŞİRME ÖNERİSİ

Eklediğiniz toz şeker ve zeytinyağı ölçüsünü dileğe nazaran azaltıp arttırabilirsiniz.

PIRASA YEMEĞİNİN TARİFİ

Bol suda yıkadığınız havuçların kabuklarını soyup ince ince dilimleyin. Kabuğunu soyduğunuz kuru soğanı küçük küpler halinde yemeklik doğrayın.

Kalın ve sert kabuk kısımlarını aldığınız pırasaları bol suda yıkayıp fazla suyunu süzdürdükten sonra verev kesin.

Geniş tabanlı bir tencerede zeytinyağını kızdırın. Kuru soğanları ekleyip hafif bir renk alana kadar kavurun.

Doğranmış havuçları ekleyip kısa bir mühlet daha kavurma sürecini sürdürün.

Doğranmış pırasaları ekleyip karıştırın. Durulayıp fazla suyunu süzdürdüğünüz pirinç, toz şeker ve tuzu ekleyin. Doğranmış sebzelerle yaklaşık olarak birebir düzeye gelecek suyu ek edin.

Kapağı kapalı tencerede, orta ateşte yaklaşık olarak 30 dakika kadar pişirin. Ocaktan aldığınız zeytinyağlı pırasayı dinlendirdikten sonra soğuk olarak servis edin.

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir